Šokantno!! U Pljevljima vanredno stanje zbog čistog vazduha

Građani Pljevalja su bili nemalo iznenađeni činjenicom da im je u ranim jutarnjim časovima jak sjeverni vjetar oduvao maglu, te da su već u 8.00 uspjeli jasno da vide sunce.

No ta pojava nije prošla bez posljedica. Nagli dotok svježeg vazduha uzrokovao je velike respiratorne probleme te je do 10.00 zabilježen povećan broj pacijenata koji su zatražili pomoć u lokalnom Domu zdravlja.

Kako nam je objasnio doktor opšte medicine Ljuboje Mrak ova pojava može da ostavi trajne posljedice.

- Građani su jednostavno navikli da od magle i smoga koji ispušta TE ne dišu normalno, i da ne gledaju sunca tokom većeg dijela dana. Naglo čišćenje vazduha dovodi do nesvjestica, dezorijentacije, želje da potrče i tome slično - kaže dr Mrak za naš portal.

Predsjednik Udruženja građana Pljevalja, koje se formiralo svega nekoliko minuta nakon navedene atmosferske pojave – Živko Nikolić apelovao je na Vladu Crne Gore da nipošto ne smije dozvoliti da se ovako nešto ponovi.

- Situacija je kritična i izmiče kontroli. Smatramo da je bilo kakva ugradnja filtera ili ne daj Bože toplifikacija grada pogubna za nas koji već nekoliko decenija živimo ovako kako živimo. – poručio je Nikolić.

Premijer Đukanović je reagovao i poslao depešu podrške izražavajući zabrinutost za zdravstveno stanje postradalih od čistog vazduha i čvrsto obećao da će Vlada nastaviti da radi kao što je i do sada radila, te da Pljevljaci nemaju razloga za brigu i da se ovakvi nemili incidenti neće više ponavljati.