Pušti đaole, đeca su to. Neka studira još koju godinu

Budva (mozakUbime) - Roditelji su ucijenili N.M starog 37 godina da završi UDG prodajom placa. Nezadovoljan ovakvim razvojem događaja, N.M koji se još samo u Crnoj Gori smatra maloljetnim odlučio da presavije tabak i tuži roditelje zbog zlostavljanja, no prije toga je najavio generalni štrajk.

Poslije velikih insistiranja i slobode da izabere ama baš bilo koji smjer, sin je ipak odlučio da otpočne štrajk tako što će se privremeno preseliti u Grbalj, vratiti korjenima i samo pred najužom fameljom zainat se izjašnjavati kao đed: Srbinom! Ova odluka je toliko zaboljela oca Z.M. da je doživio stres. Z.M. je nakon toga donio odluku da od čovjeka gospodina Svetozara Marovića, iz dotičnog sela, pozajmi par knjiga iz filozofije.

Iako je gospodin Svetozar poklonio skoro sve svoje knjige silnoj bližoj rodbini dok se ne vrate, a misleći sjutra i na svoju ženu, ipak je skočio je u pomoć i pozajmio par svojih rukopisa. Nakon što je Z.M. pokušao da nagovori sina, i poslije kraćih citata i govora, sin više nije znao ni kako se zove pa je pristao na sve uslove.