Aktivista traži izvinjenje

Poznati crnogorski aktivista svih profila, traži od predsjednika opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića izvinjenje zato što je svojom brzopletom odlukom da se izdejstvuje suspenzija ljekara odgovornih za infekciju beba u bjelopoljskom porodoilištu zato što je time kako je naveo spriječio još jedno njegovo spektakularno hapšenje u sklopu kampanje radi kampanje.


 

U svojoj izjavi za Mojkovački neđeljnik on napominje da je za tu priliku nabavio novo odijelo iz prve ruke kod jednog šanera, a da je zatim doživio klasičan noldaun

Toliko sam se radovao novom hapšenju da nisam svratio ni u Savardak na kačamak. Kako smo prilazili zgradi Opštine, rasla je tenzija, adrenalin je udarao. A onda teško razočarenje. Naime, prišao nam je čovjek i rekao da se štrajk glađu prekida.

Aktivista je ipak probao da zamoli očeve koji su štrajkovali već 7 dana glađu na golom betonu da ostanu još malo, makar dok ne dođu novinari koji bi zabilježili taj trenutak otpora- međutim to nije urodilo plodom.

- Sreća u nesreći – kaže Aktivista – nosio sam kaput, pa mi odijelo nije snimljeno te će poslužiti za neko naredno hapšenje.
Predsjednik Opštine Bijelo Polje obećao je izvinjenje na naslovnoj strani Pobjede u najskorijem roku.