EKSKLUZIVNO: Milica Kovačević promijenila stranu!

Poznata crnogorska NVO aktiviskinja i zagovornik NATO sazvala je vanrednu Konferenciju za medije na kojoj je obijestila javnost da je „promijenila stranu“.


 

“Kao što već znate, duži niz godina se zalažem za Euro–Atlantske integracije i smatrala sam da je ulazak u ovaj političko – vojni savez najbolja stvar za Crnu Goru. Ipak, danas nakon razgovora sa njegovim preosveštenstvom Amfilohijem koji mi je stao „na stop“ od Nikšića do Podgorice gdje sam žurila na skup „Nikšićke dijaspore“ shvatila sam da griješim. Rusija i savez sa ovom pravoslavnom i Slovenskom zemljom je nešto čemu Crna Gora u narednom periodu treba da stremi!“ naglasila je Kovačević.

Na pitanje novinara da li je sa gospodinom Amfilohijem govorila i na temu njenog vjerskog opredeljenja, te da li se njeno okretanje od Zapada ka Istoku odnosi i na vjeru Kovačević je istakla sledeće

“Naravno da odnosi! U tih 55 minuta vožnje od poznatom magistralom pronašla sam vjeru i spoznala Boga. Shvatila sam da je moj dosadašnji antiteizam bio greška i da sam sve ovo vrijeme živjela u zabludi. Bog je svuda oko nas i u nama. On nas čuva i u svakom momentu čuva nas i naše najmilije.

Odlučila sam da se od subote, kada počinje veliki Božićni post, povučem u izolaciju ženskog manastira Ćelija Piperska gdje ću se uz molitvu i isposnički život moliti za pročišćenje i mir. Nadam se da ću isti pronaći. Nije li i veliki Petar II Lovćenski Tajnovidac rekao „Moli se bogu i drži se Rusije“?“ tim riječima je Kovačević završila svoje obraćanje.