Završava magistarske studije kako bi popunio budžet

Uspješni konobar Đorđe Otašević, koji godinama zarađuje od ovog unosnog posla odlučio se da, zbog velike ekonomske krize, koja zadnjih godina uzima maha, završi magistarske studije međunarodnih odnos.


 

„Ekonomska kriza je iz godine u godinu sve dublja, a troškovi rastu. Iz tog razloga sam se odlučio na ovaj radikalni potez i upisao magistarske studije jer moram popuniti svoj budžet.“ istakao je Otašević.

Svjestan je kaže da imati titulu magistra nije na duge staze te da zna da se uvijek može vratiti svom primarnom zanimanju – konobarisanju.

„Znam da nije lako. Znam da se u jednom trenutku može desiti da prestane potreba za magistrima međunarodnih odnosa ali vrijedi pokušati. Nastaviću dalje sa napredovanjem, pa planiram da upišem i neke doktorske studije. Rekoše mi da postoji i tako nešto. Ipak, srećan sam što znam da se uvijek mogu vratiti svom primarnom poslu, svojoj prvoj ljubavi – konobarisanju.“ kaže Otašević.

Na pitanje novinara portala mozakUbi.me šta ako ne bude prilike ni za posao konobarisanja ili za magistra međunarodnih odnosa kratko je odgovorio

“Biće kladionica, a ja strašno brzo kucam tikete.“