Peticija nezaposlenih za što skorije raspisivanje izbora

Ekipa mozakUbi.me je upravo dobila obavještenje da će organizacija nezaposlenih PREKO IZBORA DO POSLA 30.11.2015. godine pokrenuti peticiju u kojoj će se prikupljati potpise za što skorije raspisivanje izbora.


 

Kako su nam iz ove organizacije objasnili broj nezaposlenih se iz nedjelje u nedjelju povećava, a svima je poznato da se u toku izbora vrši neselektivno zapošljavanje po principu "jedan zaposleni - četiri glasa".

U prilog ove peticije ide i odluka Ustavnog suda koji je proglasio neustavnim članove Zakona o finansiranju političkih partija kojim je bilo zabranjeno zapošljavanje u toku i nakon izborne kampanje te je iz tog razloga neophodno što hitnije raspisivanje izbora.
Organizatori kategorično odbacuju povezanost peticije sa dugoočekivanom pozivnicom za NATO čije se dobijanje očekuje 01. decembra.

"Ova dva događaja nemaju nikakve veze jedan sa drugim! Štaviše kad dobijemo pozivnicu za NATO nagrnuće i investitori koji je jedva čekaju, a samim tim biće posla i za nas. Osim ako ga ne bude." kategorični su organizatori.