Prilika kakva se ne odbija, mladi sa sjevera dobijaju posao

Mladi sa Sjevera republike dobijaju još jednu priliku koja se ne propušta. Za cijelih 100 eura mjesečno, Zavod za onesposobljavanje radno sposobnih ljudi im je pružio šansu da sve svoje sposobnosti pokažu na sezonskim poslovima u turizmu.


 

- Ja sam iznenađen i oduševljen - kaže Milan Petrović iz Bijelog Polja. – Sa ovih 100 eura mjesečno, vjerovatno ću uspjeti nešto i da ostavim sa strane kako bi period od marta do nove sezone u Plantažama potkrpio.
Slično razmišlja i djevojka iz Berana, Milena Đ. Plantaže je sticajem okolnosti propustila, ali je čvrsto riješena da ovakvu šansu ne ispusti iz ruku

- Ljetos sam spremala doktorsku disertaciju iz ekonomskih nauka, ali sam čvrsto uvjerena da će mi diploma pomoći da izvedem nemoguće. – kaže ushićeno

Ispred biroa se već stvaraju redovi zainteresovanih pa se u Zavodu, ali i u Ministarstvu rada i socijalnog staranja nadaju da neće morati da šalju posebne jedinice i sudske pozive kako bi ih dovukli da se prijave za poslove koje im još uvije nisu obezbijedili.