Turistička organizacija Pljevalja ugljen dioksid uvrstila u ponudu grada

Kako nezvanično saznajemo od našeg dopisnika iz najsjevernije opštine, turistička ponuda tog grada je nedavno proširena novom atrakcijom.


 

Naime, ustanovljeno je da vazduh u Pljevljima pored 0,9% kiseonika, u sebi sadrži i 68,4% ugljen dioksida, 20,1% ugljen monoksida i približno 10,6% metana i time zadovoljava sve uslove prirodne komore pogodne za razvoj takozvanog 'Gasturizma'.
Turističke agencije iz svih krajeva Crne Gore nude mladim udatim ženama i svježe oženjenim muškarcima da svoje svekrve, tašte ili svastike pošalju na 7-10 dana u Pljevlja. '

Posla za sad ima dosta. Mnogi klijenti se ni ne vrate u svoj grad, vjerovatno jer im se svidi aranžman toliko da se sa njima izgubi svaki kontakt. Uglavnom, za sad je zarada dobra', priča nam, zadovoljno trljajući ruke, S.J., vlasnik jedne agencije iz Budve.


Budžet opštine se puni, zadovoljni su i klijenti i vlasnici agencija, a zvaničnici potvrđuju da je Pljevlja posjetilo za 26% više turista, nego za isti period prošle godine. Sve u svemu, odličan potez direktora turističke organizacije naše možda nove metropole turizma.

M.D

Izvor slike © rtcg