Savjet roditelja predlaže da se da nagrada najboljoj eksploziji u gradu

Kako svaki roditelj nastoji da svoje dijete podigne ispravno i u duhu maksimalnih vrijednosti, a da bi nam se djeca pravilno razvijala po postojećim uzorima, Savjet roditelja Osnovne Škole "Maksim po Diviziji" predlaže da Vlada proglasi natjecaj za najbolju eksploziju godine u Crnoj Gori.

Bombaš je očigledno postao zanat koji se cijeni u Crnoj Gori. Zanat u kome treba posvetiti godine gluvarenja i odricanja od škole. Kako je dosta uspješnih roditelja (nikad čuli da se ijedan žali) u Crnoj Gori izvelo svoju djecu na pravi put, tako moramo da imamo i primjere. Junake. Hepiend.

Do sada smo samo sa strane posmatrali naše junake, često zamračenog lica u studiju, kako govore pred kamerama o pljačkama po insostranstvu, prijetnjama, otmicama, smucanjem po svijetu. Konačno, skinimo maske da se zna, da djeca vide lice naših junaka. Spomenimo im roditelje koji su podržavali djecu u tom napredovanju napominjući im šta su to prave vrline. Roditelje, koji su im pomogli izaći na pravi put.

Da bi svaka eksplozija bila pravilno ocijenjena, napravila bi se komisija sastavljena od stručnjaka za eksploziv i umjetnika iz Likovne Akademije sa Cetinja kako bi iz umjetničkog ugla ocijenili plam a i dobili utisak iz naknadne vizuelne štete - veličina rupe, crnilo, istopljen asfalt, polomljena stakla i tako dalje.

Izvor slike © geograph.org.uk