Princ posjetio Komane na Podgorički način – u džipu!

Komani (mozakUbime) - Kako to i dolikuje modernom princu Nikola II Petrović Njegoš je juče posjetio Komane na bijelom konju...ovaj džipu.

Odluka Fondacije Petrović Njegoš za dodjelu pomoći je pala na seosku školu „Boško Radulović“, a Princ Nikola je odlučio da lično on uruči donaciju. U selo je doplovio u bijeloj lađi, tačnije džipu. Mještani su ga doćekali kako i dolikuje junačkim Crnogorcima na konju i sa zastavom. A onda je uslijedila nevjerovatna scena – Princ ide pješice, a domaćin jaše pored njega. Što bi mu rekao đed Car junaka na ovu scenu pitamo se? Pa i ne baš, ali dobro.

Na samom ulasku u Komane, na mjestu đe su se održavali plemenski skupovi Princa je dočekala starina koja mu je pročitala govor, baš onako kako su to radili mudri stari Crnogorci, a Princ se pravio da razumije i mudro klimao glavom. Iza njega je bio dr Branislav Radulović, vjerovatno glavni protagonista posjete mjestu đe, sasvim slučajno, žive Radulovići i Pejovići. Kako to obično biva u Crnoj Gori – sasvim slučajno. A cijeli događaj je pratio lovac zvuka sa mikrofonom od 4 metra koji je trčkarao za ekipom.

Na kraju je Princ uručio donaciju za koju je direktoirica škole izrazila nadu da će biti dovoljna da pokrije troškove rekonstrukcije, a đaci su poželjeli neostvarljiv projekat za XXI vijek – fiskulturnu salu! Kako nezahvalna đeca. Još bi i sportom da se bave, a tek smo dobili pozivnicu za NATO.

Ekipa mozakUbi.me će nastaviti da prati slična dešavanja u narednom periodu i da blagovremeno izvještava svoje čitaoce.

Izvor slike © vijesti.me