Nepisana pravila vožnje u Crnoj Gori - budite IN

Prvo što morate primjetiti u Crnoj Gori je kultura. Svi su kulturni. Vi pogotovo. Evo par trikova kako vožnjom postati popularan i kako se ponašati u bilo kojoj prilici a da budete uvijek IN.

Hitna pomoć

Sigurno vam se desilo da vas oni divljaci iz Hitne pomoći žele preteći baš onda kad Vama to ne odgovara. Ponašajte se kao da ne postoje - držite se svog posla, ne smanjujte gas, ignorišite ih.

Razgovor telefonom kao bos

Pričate kobajagi na telefon zatvorenih usta i lijepo ste nagnuti u desnu stranu (a svi vam se dive), pri tom vozite laganih 12km/h da kilometarskoj koloni iza vas ne smetate. Sviraju vam?! Pa kome to može da smeta kad se odmah vidi ko je glavni? Ko je bos? Hehe, zna se. Vi legendo!

Paket opreme: Blutut, hendsfri i telefon 

Imate full paket opreme, nekaki blutut, hendsfri i telefon! Oni će da vas nauče da se može kobajagi pričati sa nekim na taj način? A voze 15 puta jeftinija kola nego vi!

Bacanje smeća kroz prozor

Najbolji trenutak da bacite papir od bureka kroz prozor je da sačekate neko auto da naidje iza vas, tu, ne dalje od 10tak metara. Flaše, limenke i slične objekte bacati kroz vozačevu stranu tako da bezbjedno padnu na sredinu druge trake

Imali ste sudar?

Policija takodje odobrava da iznesete na put svakakvo djubre, blato, pijesak pa će vam rado asistirati na neobilježavanju trokutom, ostavljanju polomljenih stakala kao i oštrih komada plastike na sred asfalta. To nekako dodje kao običajno pravo.

Pranje stakla u sre' vožnje

Bili ste na tehničkom pregledu a niste zamolili čike da vam podese prskalice da prebacuju auto? Pa kako ste tako nemarni? Prskalice treba podesiti da na 200km/h prskaju u šoferšajbnu radi jakog vjetra. Ovo će omogućiti na nižim brzinama prskanja barem dva auta iza vas.

Svjetla usmjeriti pravo

Kratka svjetla treba usmjeriti pravo u visini oči nadolazećih vozila. I duga isto. Ona služe da uspore ili eventualno zaustave saobraćaj iz druge trake ako vi dobro ne vidite. Ovo posebno dodje pri ruci ako vam crkne jedno svjetlo. Odlično je u kombinaciji sa dugim svjetlima koja ni u ovom naročitom podešavanju ne treba zanemariti. Rado će vam pomoći čika na tehničkom kao i policija koja je izgleda potpuno otporna na ovakva svjetla. 

Preticanje kolone koja čeka radove na putu

Imate PG table a nikad niste pretekli kilometarsku kolonu automobila koja čeka na crveno zbog radova na putu? Pa kakvi ste vi to Podgoričanin? Svejedno kakve tablice imate, ovaj potez je jedan od najomiljenijih i pokazuje vaš status u društvu. Svi vam se dive.

Suluda vožnja tj. vožnja na Cetinjski način

Cetinjska vožnja je takva vožnja - kao da vam majka umire a vi trajno gubite penziju kojom se plaća rata za vaš ljubimac. Pa dje ćeš grdje! Jedino što može spasiti penziju je stizanje minut ranije nego što stvarno može. Al samo do bolnice jer se vizita ne računa.

Sjevernjačko iznenadno parkiranje na sred trake

Iznenada vas je nešto zainteresovalo? Ukočite naglo na sred trake i izadjite iz vozila. Ovo je vrsta parkiranja koja je uzela maha i na primorju i odgovara u svim situacijama i vremenskim uslovima.

Žmigavci

Žmigavci su rezervisani za naglo skretanje, onda kad Vama najmanje trebaju. Da, pitate se sigurno pa zašto onda da ih palite? Ne treba! U tome je i čar! Samo skrenite onda kad je najljepše samo vama. 4 žmigavca su rezervisana za svadbe ili kad pretičete kolonu pa da bolje upadnete u oko.

Maglenke

Maglenke jačaju efekat vašeg skupocjenog ljubimca. Ako ste sreće i malog polnog organa da imate skup i bijesan auto, izgledat ćete savršeno sa upaljenim maglenkama. A i zašto se tako zovu jel da!? Jer ostavljate sve druge u sjeni, ne vide se, tj. zamaglite ih.

Parkiranje preko TRI parking mjesta

Parkiranje preko dva parking mjesta je prevazidjeno. Čak i sa tri mjesta ne postižete "VAU" kod obične raje. Ako želite biti u modi, parkiranje na ulaz u Parking tako što zagradite kompletan pristup je sada totalni in.

Za one koji su željni postati seks simbol

Nije bitno kakvo auto vozite i da li ste do sada imali seks, ovo će vas sigurno uvrstiti u gradske jebače: Preticanje auta koji pretiče!