Vlada zaboravila prodati preduzeće, ono počelo da cvjeta

Nakon tri neuspjela tendera, Vlada Crne Gore je apsolutno zaboravila na to da ima još jedno propalo preduzeće koje valja utopiti nekom biznismenu.

No pošto su i domaći tajkuni otanjili, a sredstava za pranje je sve manje – pilana na Žabljaku je ostala zaboravljena.

Radnici i uprava nisu u prvo vrijeme mogli da vjeruju, a onda su počeli da se samoorganizuju i da dolaze na posao. U početku je bilo otpora od strane direktora Ljupka Šljivančanina, ali nakon što je dobio funkciju u lokalnoj samoupravi i stan u Podgorici i on se povukao te je njegov zamjenik nastavio posao.

Marko Nikolić sadašnji direktor pilane kaže da nije bilo lako, ali da su za vrlo kratko vrijeme uspjeli da očiste mašine od rđe i paučine, da ih naulje i pokrenu proizvodnju.

- Najveći problem su bile mašine. Nismo kupovali nove, već smo koristili ove stare na koje su svi zaboravili. Nevjerovatno, ali smo više zaradili koristeći fabričke pogone i sopstvenu radnu snagu, nego da smo onomad fabriku prodali i poslali ljude na biro.

Radnik Stojan Bukovica kaže da posao jeste težak, ali pošto prima redovnu platu i uredno školuje đecu nema većih primjedbi. Njegova jedina novogodišnja želja je
- Molim vas samo da ova fabrika i dalje ostane zaboravljena- poručio je Stojan Bukilica

Izvor slike © wikimedia.org