Turistička metropola gori a tužilaštvo se češlja

Turistička metropola gori a tužilaštvo se češlja is a media show in Montenegro. First aired in 2012, the show quickly gained national fame with episodes in its third season averaging approximately 600,000 viewers - New York Times.

Premisa

Tv drama se dešava oko karaktera Svetozara Marovića. Čitava priča se vrti oko njegovog vremena provedenog u turističkoj metropoli. Većina serijala posvećuje pojedinačnu pažnju članovima njegove porodice i za sada se još uvijek ne otkriva karakter iz sjene - Boro Lazović.

Da bi serija bila zanimljiva do kraja, ostavljen je prostor da se publika razmišlja zašto nikom nije oduzeta imovina makar u onoj vrijednosti zbog čega su i osudjivani i kako to da mogu poslije zatvora i dokazane pronevjere da i dalje obavljaju javne funkcije.

Zaplet u seriji

Uglavnom, tužilaštvo kao kreće u obračun ali na kraju svi izlaze kao pobjednici. I sa parama. Pimjer je jedan od prvo-osudjenih karaktera serije Djoko Pe koji je kao osudjen kao odležao svoje i danas se sa osmjehom šeta po Budvi.

Sporadično hapšenje svih članova jedne porodice, kumova i najužih prijatelja. Zaplet ne postoji. Sve se odvija nekim neodredjenim redom da bi se publika držala u neizvjesnosti do sledećih izbora.

Serija je u početku imala radni naziv "Drži se, ljubim te".