Na sarmu odgovorili tatar biftekom

Bijelo Polje (mozakUbime) - Oduševljen čestitkom premijera Djukanovica, predsjednik opštine Bijelo polje Aleksandar Žurić sa svojim najbližim saradnicima uputio je adekvatan odgovor te je uredbom svim vidjenijim Bjelopoljcima sa članskom kartom DPS zabranio sarmu na novogodišnjoj trpezi.

Obrazlažući ovu odluku svojim sugradjanima on je istakao da je u godini NATO integracija sarma prosto previše retrogradna i da je kao simbol prošlosti treba apsolutno ignorisati.

- Naš vaskoliki Premijer, naše Sunce i mjesec koji ne zalazi su jednostavno ovim riječima obasjali ove naše tmurne trenutke te u tom smislu valja da mi kao odane i ponizne sluge, pardon, gradjani odamo počast našem lideru makar simbolično.

U tom cilju, kako kaze Žurić, sarme predstavljaju jedan bitan segment koji nas podsjeća na nedavnu prošlost bez Pozivnice, bez koje ne znamo kako smo slavili Novu godinu i zato smo odlučili da naredna tri mjeseca uskratimo plate zaposlenima u lokalnoj samoupravi ali da sprovedemo u djelo zamisao o tatar bifteku na stolovima nas pravovjernih.

Da bi se ideja sprovela u djelo, iz opštine su naručili vece količine tatar bifteka direktno iz briselskog hotela Sheraton kako bi svi, sada i odmah osjetili benefite onoga o čemu je Premijer govorio.

Izvor slike © wikimedia.org