Fabris: Zadužićemo se, nije problem

Podgorica (mozakUbime) - Viceguverner Centralne banke (CBCG) za finansijsku stabilnost i platni promet, Nikola Fabris je izjavio da je ovo do sada bila sve šala, da mi kao država možemo bolje, možemo još!

Ako ste mislili da mi kao država ne umijemo da iskoristimo sve naše potencijale grdno ste se prevarili. Javni dug, mimo tajnog, je porastao na preko 60% što nas dovodi u zemlje previsoke zaduženosti i ponosni smo što bismo mogli u 2016 ponijeti titulu lidera u Evropi.

Ako budete glasali DPS srećom, premijer će nas dovesti do mjesta lidera u Evropi u zaduženosti

Sa našim neprestanim zaduživanjem i ovakvim stranim investitorima izdominiraćemo sigurno. Ali šta drugo radimo nego vraćamo kredit kreditom i podižemo nove. To nije puko vrćenje u krug. Cilj nam je da ove godine zaokružimo na tačno 100% javnog duga, zakucamo prvo mjesto makar u Evropi.

Očekujemo pomoć od privatnih tajkuna kao i mnogih medjunarodnih strvinarskih institucija. Da bi stvari držali pod našom kontrolom tu je i stalna članica NATO pakta Narodna republika Kina kojoj smo dali mnoge garancije u slučaju da ne platimo autoput na vrijeme.

Izvor slike © flickr.com/photos/dropthedebt/