Aco Đukanović tuži Crnu Goru

Podgorica (mozakUbime) - Aco Đukanović, vlasnik nekoliko uspješnih firmi i kompanija među kojima je i Prva banka, podnijeće tužbu protiv države Crne Gore zbog napada Budžeta na njegov uspješni biznis.

Kako je naglasio u svojoj tužbi on je sasvim najnormalnije šetao sa svojim prijateljima dijelom grada Preko Morače kada im je put ispriječio Budžet Crne Gore tvrdeći da je upravo on odgovoran za uspjeh njegovog poslovanja, te da bez njegove pomoć mlađi Đukanović ne bi bio ovoliko uspješan.

“Na neargumentovane napade na moju ličnost i djelo moram da odgovorim upravo ovako. Ne mogu mene da optužuju tamo neki Budžeti da su mi oni pomogli. Znaju li oni da se ja godinama bavim biznisom i da mi to super ide? Dobro to što je moj brat uradio da neke firme, koje su propadale pod njegovom komandom, pređu u moje vlasništvo po znatno nižoj cijeni, i to što je jedan milion porastao na 11 miliona za sat vremena nije nešto što je umnogome uticalo na moj biznis. Iz tog razloga tužiću državu Crnu Goru i onda će ona na sudu morati da dokaže kako mi to ona namješta poslove i ko je taj Budžet.“

Đukanović takođe smatra da je krajnje vrijeme da se u zaviničnu konkurenciju za Nobelovu nagradu za ekonomiju uvrsti poduhvat množenja jednog miliona 11 puta. On kaže da je do sada taj poduhvat bio nepravedno zanemaren u ekonomskoj nauci. Nagradu, ukoliko je dobije, potrošiće na zbrinjavanje nezaposlenih lica tačnije sebe i svoje bliže familije.

Izvor slike © Koristili fotku iz knjige "More Than Human" autora Tim Flach: http://www.amazon.com/More-Than-Human-Lewis-Blackwell/dp/1419705520