Protest studenata privatnih fakulteta

Podgorica (mozakUbime) - Studenti privatnih fakulteta sa primorja i okoline Podgorice stupili su u štrajk nakon što su na trećoj godini saznali da treba da polažu ispite.

Predstavnik udruženja studenata Univerziteta Beri United iz Podgorice Mario Paulinović za potal mozakUbi.me je izjavio
"Ovo stvarno nema smisla. Kakav je to način da se pravila mijenjaju usled studija? Tako nam nije rečeno kad smo ugovor potpisivali na I godini. Rečeno je da treba da budemo mladi, lijepi i pametni te da nakon studija odaberemo pravu ruku ili da pak budemo na pravoj strani istorije i to je to. Otkud sad ispiti? Zar toga ima na fakultetima?"

Istog stava su i studenti fakulteta iz četiri primorska grada koji dijele muku svojih kolega iz Glavnog grada. "Bićemo istrajni u svojoj namjeri! Spremni smo i u šatore ispred Fakulteta i Univerziteta. Nema odustajanja! Ili mi ili ispiti!"

Kako saznajemo studenti su već pozvani na zajednički sastanak svih predstavnika privatnih Univerziteta i Fakulteta na kojem će se raspravljati o eventualnom prelaznom modelu kojim bi se premostili postojeća kriza. Najavljeno je učešće stranih eksperata u ulozi moderator.