Novi aerodrom za povećanje duga Montenegro Airlinesa

Podgorica (mozakUbime) - Menadžment nacionalne avio kompanije nije krio zadovoljstvo nakon što je objavljeno najnovije staro predizborno obećanje o rekonstrukciji jednog od aerodroma u Crnoj Gori. Kako je najavljeno, u narednom periodu će se na teritoriji Crne Gore rekonstuisati makar jedan aerodrom, a na redu je došao Nikšić jer je Beranski aerodrom previše puta korišten u istu svrhu.

“Oduševljeni smo. Baš nas je zanimalo na koji način ćemo povećati negativan bilans koji iz godine u godinu bilježimo, a koji naša Vlada revnosno pokriva. Evo našli smo rješenje – još jedan aerodrom na koji se rado neće dolaziti.“ ističe se u saopštenju menadžmenta Montenegro Airlinesa

Ipak u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva ne dijele njihovo mišljenje već ističu kako će rekonstrukcija aerodroma, uz auto put popularno nazvan „Iz ničeg u niđe“, uticati na povećanje broja turista.

Mislimo da je to idealna kombinacija - aerodrom koji se vjerovatno neće isplatiti u kombinaciji sa auto putom koji se neće završiti - koja će uticati na povećanje broja turista te samim tim i BDP-a u Crnoj Gori. Samo oni koji udaraju na tekovine mogu da kritikuju ovakve projekte.“ - zaključili su u saopštenju.