Informisani Ivan Vuković nas informiše informacijama

Podgorica (mozakUbime) - Crna Gora, baš kao u praznično-bensedin priči Saše Radovića sa RTCG-a, pati od nedostatka mladih i pametnih ljudi u našoj javnosti. Srećom, postoje roditelji koji neprestano guraju svoju đecu da pokažu svoju pamet i da zauzmu svoje mjesto pred ovim suncem koje nekako prosto mora grijati i njih.

Iako jedva čekamo pred malim ekranima svojih računala nove izjave Ivana Vukovića, ovaj put nas Ivan, od svjetskih kolotečina vodi na unutrašnju scenu dnevno političkih dešavanja u Crnoj Gori.

Striko mi rekao

Razgovor sa Dr Ivanom smo obavili telefonskim putem:

Sad kad ste afirmisani kao renomirani i usko specijalizovani intelektualac, možete li podijeliti vaše ekspertsko mišljenje sa nama o dnevnim političkim zbivanjima u Crnoj Gori? Znate, mi smo takav portal koji voli vaše izjave.

Veoma rado. Crna Gora je napadnuta sa svih strana. Sad izglašavaju povjerenje Crnoj Gori. Ako SDP, kao njen koalicioni partner ne glasa za povjerenje, striko mi je rekao da im poručim da će se raskinuti koalic kaolic kuaolic... da će raskinuti saradnju sa njima.

Da li vas sada striko sada gura kao domaćeg političkog analitičara?

Da da. U stvari ne. On me ponekad spoji sa novinarima i kaže mi unapred šta treba reći jer kad god ja sam dajem izjavu on misli da ću izvaliti neku stravičnu glupost.

Da razuvjerimo naše čitaoce i testiramo vaše znanje. Da li je Kraljevina Norveška sastavni dio NATO pakta?

Norveška kraljevina? Prvi put čujem da neko to tvrdi a bavim se Skandinavijom i NATOm već dugi niz godine. Pa valjda bih ja to znao!