Loše vrijeme je užasno loše u Januaru

Podgorica (mozakUbime) - Već nekoliko dana građani Crne Gore pokušavaju da se izbore sa vremenskim nepogodama na ivici vanrednog stanja koje su senzacionalno najavili meteorolozi, dok su iz sektora za vanredne situacije podigli stepen opreznosti jer je biblijski potpop još uvijek živ u sjećanjima našeih starijih sugrađana.

Iako smo u januaru navikli da idemo na plažu i sunčamo se, veliko nevrijeme oličeno u jakom vjetru i sniježnim padavinama, inače neuobičajenim za ovo doba godine , građani samo svojom disciplinom i stoičkom hrabrošću izdržavaju.
Đura Bezgaću smo zatekli u njegovom stanu. Zabarikadiran, nekoliko minuta mu je trebalo da otključa vrata. Promolivši nos, rekao je da je zatečen ali da se dobro pripremio:

- Imamo prokuvane vode u bidonima. Nekoliko tona slanine i luka bijeloga. Đeca na sreću ne idu u školu ali im ne damo ni napolje da izlaze – pušti đaola možda ih vjetar ponese. Ne znamo što ćemo činjet ako potraje. Navikli smo na Jaz da se kupamo ali to izgleda ove godine neće moći- rekao nam je on i brzo zalupio vrata za sobom.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, nekoliko zvaničnika je odlučilo da unajmi gataru sa Konika kako bi salijevala olovom stravu ljudima zaposlenim u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore. Iako je prošlo više od 48 sati od panične najave nevremena, Podgoričani još uvijek očekuju snijeg da se zabijeli na ulicama grada.

Izvor slike © unsplash.com/photos/yNaGxHqjOuw/