Zabilježen porast broja turista u pograničnim područjima

Crna Gora je turistička atrakcija – Wild beauty! To se pokazalo i poslednjih dana kada su kolone automobila iz susjednih država praktično zatrpale naše puteve na putu ka nevjerovatnim turističkim centrima u našoj maloj i ponosnoj državi – benzinskim pumpama.

U prvom trenutku porast broja turista iznenadio je nadleže u Nacionalnoj turističkoj organizaciji, ali su veoma brzo došli do odgovora što je to uzrokovalo ovoliku posjećenost.

“Istina je da smo od utorka primijetili da je posjeta Crnoj Gori zabilježila fantastično povećanje – 36,5% više turista nego u istom periodu prošle godine. Međutim veoma brzo smo shvatili o čemu se radi. Uspjehu ovakve posjete doprinijelo je kvalitetno i dugogodišnje planiranje. Vlada Crne Gore je, iako i tad osporavana od strane opozicije, planski rasporedila benziske pumpe na granicama naše lijepe države. Kad je došlo pravo vrijeme Vlada je odlučila da snizi cijenu goriva što je privuklo ovoliki brioj turista. Zlonamjerni govore da je naše gorivo najskuplje ali smo ih još jednom demantovali i pokazali da smo lideri u regionu. Samo da se ovako nastavi – turisti da nam dolaze.“ naveli su iz NTO i zaključili „Hvala Vladi Crne Gore!“

Izvor slike © http://skitterphoto.com/?portfolio=petrol-refill