Vanredna sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte

Podgorica (mozakUbime) - Na zahtjev predsjednika Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte Mila Đukanovića danas će se održati vanredna sjednica na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda – Strateški investitor bez krivične prijave.

Kako se navodi u pozivu, u koji je uredništvo portala mozakUbi.me imalo uvid, Đukanović je nezadovoljan time što je Savjet došao do investitora koji iza seba nema niti jednu aferu ili sumnju u to da je do svog kapitala stigao na nezakonit način. S tim u vezi na sjednici će članovi Savjeta morati da objasne po kom kriterijumu je biran potencijalni investitor kojem je planirana prodaja jednog od malobrojnih preduzeća koja su ostala neprodata.

„Milo je veoma ljut i nezadovoljan. Rekao je da će se morati pojasniti o čemu se radi jer se niko neće igrati sa njegovim ugledom i čašću. Nije nam naveo o kojem se investitoru konkretno radi jer će to saopštiti na sjednici koja je planirana za danas. Jedino što znam jeste da je u pitanju investitor kojeg ne prate afere, koji je svoj novac stekao na pošten način i spreman je isti uložiti u Crnu Goru. Tu je nastao problem jer to može privući ostale ozbiljne investitore pa samim tim bi se zatvorila mogućnost „deal-ova“. Ipak procenti su bitni.“ naveo nam je izvor iz Savjeta koji je zamolio da ostane anoniman zbog ozbiljnosti situacije.

Podsjećanja radi juče je u dnevnoj štampi izašla informacija da je za kupovinu Novog duvanskog kombinata zainteresovno lice koje je svojevremeno punilo stubke Crne hronike, a taj događaj će uticati na tok današnje sjednice.

Izvor slike © arhiva Mozga