Studenti ganuti, donirali tašnu

Povodom navoda da Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić ima model tašne 'Birkin' koja košta neku siću love - oko tričavih 8000 eura, oglasila se studentska organizacija koja je u svom saopštenju napisala da su zapravo oni donirali tašnu, ganuti skromnošću gospođe Vojvodić.

- Nedopustivo je da Rektorka jedne takve institucije nosi kinesku kopiju tašne Hermes. Mi smatramo da njena skromnost jednostavno zavrjeđuje da bude nagrađena. Odlučili smo da dobrovoljnim prilozima olakšamo težak materijalan status žene koja je nesumnjivo dala najveći doprinos ideji nezavisnosti, da njen učinak jednostavno nikada nije dovoljno cijenjen. Smatramo neukusnim prozivke da je svoj status stekla bez adekvatnog naučnog rada, jer njen rad je Crna Gora koja je svima na srcu.

Ona posjeduje svega 100 pari cipela, i dok god ne bude imala 365 pari – mi ćemo se boriti za nju i njenu viziju novog loga Univerziteta, kao i njenu viziju vizuelnog identiteta svega što obuhvata pojam Crne Gore. Jer vizija je vizija. Ova tašna je samo naš skroman doprinos ugledu i dignitetu Univerziteta.

Studenti su prilikom donacije održali performans puštajući u holu Rektorata onu staru Džonijevu - Živote, živote, teško je ........!!!

Izvor slike © commons.wikimedia.org/wiki/User:Hermes_birkin_bags_for_you