Sveto iz Spuža u brdovitu i vječnu Švajcarsku

Spuž-Budva-Tivat-Beograd-Bazel (mozakUbi.me) – Vrhovni ideolog i pre$ednik Političkog savjeta neprikosnovene grupe intelektualaca DPS i građana koji poštuju zakon samo kad to moraju, Svetozar Marović zaputio se na daleke pute ka brdovitim predjelima Švajcarske samo dan nakon što je izašao iz Sabirnog centra u Spužu, a nakon što je priznao da je ispunio svoju stranačku zakletvu – POŠTUJ ZAKON SAMO KAD TO MORAŠ.

Zluradi bi rekli da je iskoristio nepažnju zvaničnika Specijalnog državnog tužilaštva koji mu nijesu oduzeli isprave i na taj način mu obezbijedili mogućnost da pobjegne ali to nije tako. Pravni zastupnik Vrhovnog ideologa, Zdravko Begović, je za portal mozakUbi.me izjavio da će se Sveto vratiti.

„Moj branjenik je pošten čovjek. Vratiće se...NEKAD. Otišao je samo tetki lek da odnese ali to ne znači da se neće vratiti. Ipak, smatram da je najvažnije da dan pred obilježavanje deset godina nezavisnosti i hiljadu godina državnosti treba da znate da Svetozar Marović nosi Crnu Goru u srcu ali bogami i u džepu. Mada i ja imam koristi od toga.“

Iako izbjegava da daje izjave za medije novinari portala mozakUbi.me su ipak uspjeli preko svojih prijateljskih veza da izvuku kratku izjavu od samog Marovića

„Idem i obećavam da ću se vratiti. Jer zašto bih išao ako neću da se vratim, a vratiću se jer sam otišao. Obično se ne vraća onaj koji ne pođe a odlazi onaj koji će da se vrati. Vratiti se a da nijeste ni pošli znači da uopšte nijeste ni otišli.“ kazao je Marović i prekinuo vezu.

Izvor slike © Arhiv