Marković: radijatorima pomoći Montenegro Eirlajner

Podgorica (mozakUbime) - Prvi policajac države koji je pobjedonosno postavljen na mjesto premijera, čime je ozvaničena policijska država Crna Gora, Duško Marković je odlučio da zavede red u nacionalnoj kompaniji Montenegro Eirlajner (MA). Kako nam je istakao ovaj ekonomski moderator, za subvencionisanu leteću pticu čeličnih krila smislio je novi način kako zaposliti više članova svoje partije a smanjiti potrošnju goriva, koje ionako isto niko iz DPS-a ne nabavlja.

Gospodine Markoviću, na koji ste način mislili pomoći „letećoj uzdanici“ ekonomije Crne Gore, Montenegro airlinesu, a da to do sad onim silnim subvencijama i otplatom kredita nije uspjelo? Možete li nam što detaljnije reći?

Naravno da mogu iako nije prikladno da vi mene ispitujete. Modernizovaćemo naše preostale dvije letilice. Ugradićemo radijatore umjesto motora na krilima aviona. U avionu bi dodatno bila zaposlena dva policijska inspektora koja bi vršila veliki pritisak na te radijatore. Radijatori bi radili pod ogromnim pritiskom i time bi avion išao kao Audi.  Po potrebi bi ta dva inspektora izdavala upozoravajuće komande na točkove da se otvore i zatvore. Inspektori su se uvježbali u vršenju pritiska i represije u prethodnom periodu, a nije da ne umiju i udarit ustreba li. Biće radijatora, imam i ja neke, pa bi mogli napraviti neku poštenu kombinaciju. Siguran sam da će sve zemlje u vječnoj tranziciji preuzeti ovaj naš model, koji smo pametno patentirali, pa ćemo dodatno zaraditi na njemu.

Da li je lako voditi jednu državu, baviti se ekonomijom, zapošljavanjem, pratiti svjetsku berzu, davati izjave, voditi računa o spoljnjoj politici i truditi se ne zamjeriti se ni jednima ni drugima, pričati sa naučnicima, baviti se školstvom, obrazovanjem i SMS liječenjem, zdrastvo... Uostalom kako vam se čini sve nakom prvih 60-ak dana na funkciji prvog operativca?

Kakvo je to pitanje!? Nema toga što jedan iskusni, jako star, policajac u penziji, ne može!