NASA otkrila Crnu Goru na novoj planeti

Podgorica (mozakUbime) - Nakon što je prije nekoliko dana NASA senzacionalno zakazala konferenciju za medije, cjelokupna svjetska javnost je sa nestrpljenjem isčekivala šta se to novo kuva u svemiru.

Naime na upravo završenoj konferenciji Robert M Lightfoot Jr. je svjetsku javnost upoznao da je u najbližem susjedstvu Sunčevog sistema NASA otkrila planete od kojih jednu sačinjava samo jedna država - Crna Gora! "Otkrivena je nova Crna Gora! Mi smo presrećni novim otkrićem i nadamo se da na ovom neće stati. Naime, ni sami nijesmo mogli da vjerujemo kada smo shvatili koliko je veliko naše djelo!"

On je takođe istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa daljim pretragama ostalih šest planeta, uz to da će im fokus biti na ovoj koja je za sada najznačajnija.

"Trudićemo se da saznamo što više stvari o novom sistemu. Fokusiraćemo se na utvrđivanju da li postoji mogućnost za život na tim planetama, da li postoji voda u tečnom stanju, kakav je sastav vazduha, gravitacija i ostali preduslovi za život. Ipak, najvažnije od svega će nam biti da utvrdimo da li je iznad planete Crna Gora nebo plavo kao iznad ove na planeti Zemlji, a fokus ćemo staviti i na utvrđivanju da li su i na njoj vlast i opozicija identični kao u matici. Pokaže li se da jesu odustaćemo od daljih pretraga te planete, taj jad nam ne treba." Istakao je Lightfoot.

Izvor slike © The Blue Marble