Podnešena prijava protiv momka koji je preko bilborda zaprosio đevojku

Podgorica (mozakUbime) - Osnovno državno tužilaštvo iz Podgorice podnijelo je krivičnu prijavu protiv D.V. (30) iz Podgorice zbog krivičnog djela "neprimjereno prošenje đevojke". Kako se navodi u optužnom prijedlogu ODT-a, Ivana Medojevića, osnovano se sumnja da je D.V. (30) zakupio od firme 10 bilborda na kojima je zalijepio poruku "Slađana, udaj se za mene i budi mi žena za sva vremena".

Ova poruka je stajala na bilbordima koji su taktički, kako se sumnja, bili raspoređeni duž trase kojom Slađana prolazi svakog dana na putu kuća - posao - kuća - kafana - kuća, a sve sa razlogom da se osigura da će ista pročitati poruku i pozitivno odgovoriti na upit.

Iz ODT-a su nam iznijeli detalje akcije hapšenja.

"Osumnjičeni D.V. (30) je, u koordiniranoj akciji Tužilaštva i Uprave policije, lišen slobode u trenutku kad je namjeravao da sličan prekršaj ponovi tako sto će platiti Gradskom displeju na Trgu nezavisosti da reklamu vrti narednih 15 dana. Sada već govorimo o krivičnom djelu u produženom trajanju, na što ukazuju svi prikupljeni dokazi. I za kraj, dozvolite mi da dam ličnu opservaciju na predmetni događaj. Kakav je to način molim vas?! Bilbordom prositi đevojku! Zna se, valjda, kako se prosi ljubav života svog. Povedeš u skupocjeni restoran, naručiš večeru i šampanjac i... HOP... u čaši šampanjca ona ugleda prsten. To je pravi način, ne ovo!" rekao je za naš portal tužilac Medojević.

Podsjećamo, ovo je već drugi u nizu događaja kojim se bilbordi neprimjereno koriste. Prvi događaj je bio kada je predstavnik portala IN4S Gojko Raičević iskoristio bilbord za ostavljanje poruke i za šta je nadležno tužilaštvo ekspresno reagovalo podignuvši krivičnu prijavu.

Portal mozakUbi.me apeluje na sve građane da se suzdrže zloupotrebe bilborda jer su oni postavljeni zbog Maje Volk, gostovanja Zvezda Granda, Telekoma, M Tela i Telenora kao i mnogo hiljada drugih nepotrebnih reklama. Poenta bilborda je razbijanje monotonije na putovanju, a ne da ga koristite za poruke.