Uspješna predstava: Jerotije Pantić u ulozi Milivoja Katnića

Pozorišne daske (mozakUbime) - Najveći svjetski performans crnogorske vladajuće elite protivu siromaštva je otkriven: predstava "Sumnjivo lice" se odigrava uživo a prikazuje se u serijama na ertecege, teeveepink i u dnevnim novinama PoBijedi i Dnevnim gadostima.

U komediji "Sumnjivo lice" Lomi kroz priču o sumnjivom licu i njegovom hvatanju u jednoj zabačenoj državnoj bananici, ismijava narod sa svim manama koje uočava u svojoj vlasti kao glava dinastije. Ova komedija počinje posprdnim predgovorom gazde koji navodi da njegova vlast nije vječna, da se narod pita i da živimo sve bolje po rati od 19% minimum.

Zapletom nam pisac nije pomogao razjasniti stvar jer nam govori o nekakvim pregovorima kojima nikad nema kraja (ovdje prepoznajemo kopiranje Kafke ali za to treba pitati SanjuVe), u kojima se dogovaraju minorne i sporedne stvari, a na kraju se ne zna šta se sve izdogovaralo.

Kulminacija predstave se dešava kad se čita pismo Veselina Mujovića koje, kao i uvijek, objavljuju Vijesti D.O.O iz nekih svojih neznanih kanala. Zbog uplekanosti glavnih aktera sa državnim sistemom, povezanosti rodbinskim, plemenskim a prije svega stranačkim odnosima, čitav cirkus se raspušta i svi dobijaju pare ili položaj.

[Da biste pročitali kompletan sadržaj PREMIUM članka potrebno je da se pretplatite ili sačekate tekst u nastavku.]

Uloge igraju:

Jerotije Pantić - Milivoje Katnić
Vića - Ranko Krivokapić
Žika - Miodrag Lekić
Đoka - igra švajcarskog državljanina Svetozara Marovića
Milisav - Goran Danilović
Joca - Slavko Stojanović
gazda Miladin - Žarko Rakčević
gazda Spasa - Veselin Kovačević
Aleksa Žunjić - Milan Roćen
pisari Tasa i Milisa - Darko i Azra.

Izvor slike © http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Gerd_Eichmann