U Kijev sa pobjedonosnim pjesmama

Podgorica, Kijev (mozakUbime) - Nakon još jednog neuspješnog učešće na Eurosongu država Crna Gora je odlučila da sa tim takmičenjem više nema šale. Odlučeno je da se sledeće godine u Kijev pošalje predstavnik najboljih zabavljača iz Crne Gore, svojevrsno "Dobro iz Crne Gore" - POLITIČARI!

Konkurs zvanično još nije otvoren a mi već imamo blage favorite. Kao prvi pretedent za učešće na ovom fenomenalnom takmičenju istakao se Hor DeEfovih dJečaka koji je svoju numeru predstavio u Skupštini Crne Gore. Numera "Milo lopove!" ima svoju melodičnost i, mora se istaći, prihvaćena je u dijelu nacije što joj daje dodatni potstrijek. Ipak, kao i obično premijer Milo Đukanović je veoma brzo odgovori na ovu olu opozicionog saveza. On se u konkurenciju za učešće na 62. Eurosong u Kijevu kandidovao beatBox numerom "BRRavoo kreteni!" i pokazao da se neće lako predati.

Treći, ha treći baš slučajno, kandidat je očekivano Filip Vujanović koji za sad ima najviše šansi. Pored toga što je svojim sjajnim nastupom pobrao simpatije podržavalaca i vlasti i opozicije, predsjednika Vujanović je iskoristio i tajni recept Balkanskih predstavnika na Eurosongu - etno notu. Ostaje da se vidi da li će moci da se takmiči sa odabranom pjesmom "Kraj tanana šadrvana" ili će Slaven Knezović opet umiješati svoje prste.

Za to vrijeme popularna TROJKA - DEMOS, URA, SDP - još uvijek nijesu izašli sa svojom numerom, ali smo iz veoma pouzdanih izvora saznali da predlog numere koja će promijeniti Crnu Goru svakogačasa treba da stigne posredstvom kurirske službe iz parka na Kruševcu.

Ono što je definitivno sigurno jeste neučestvovanje SNP-a na ovom takmičenju. Oni su nam ekskluzivno otkrili da, iako je to takmičenje blizu majčice Rusije, neće učestvovati jer su oba njihova aduta - Goran Pejović Gula i Dragan Koprivica - pošla u hor DeEfovih dečaka.

Pozitivna Crna Gora će odluku o učešću donijeti tek nakon ratifikacije Protokola za NATO, a manjinske partije će podržati sve ono što je u interesu Crne Gore i njihovog statusa u njoj.

Žiri za izbor kandidata za učešće na 62. Eurosongu će kao i obično biti Sabrija Vulić i Ivan Maksimović, a nemalu pomoć će im pružati Žarko Mirković i organizator brojnih koncerata i manifestacija s kraja 80ih i početka 90ih Aco Đukanović.

Izvor slike © The Atlanta Opera