Napokon i zvanično - Budva mijenja naziv!

U cilju privlačenja što većeg broja strateških investitora i ribrendinga grada , na jučerašnjoj sjednici SO Budva, odbornici vladajuće koalicije uz nekoliko zavisnih odbornika i principijelnih opozicionara donijeli su odluku o tome da Budva promijeni ime u Duckley gardens.


 

Obrazlažući ovu inicijativu iz Opštinskog odbora DPS uputili su sljedeće saopštenje:

’’ Budva kao naziv je dominantan već skoro puna dva milenijuma, te prema tome jeste retrogradan i zastario. Našoj turističkoj prijestolnici je potreban nov naziv, novo ime koj eće biti u skladu sa njenim novim imidžom svjetske metropole koja promoviše sjaj , glamur, jahting prostituciju i kičeraj kao dominantan oblik kulturnog genocida kojim evo već 25 godina pokušavamo da implementiramo zajedno sa tekovinama 21.maja’’ - navodi se između ostalog u saopštenju.

Iako je njihovo prisustvo moglo da doprinese neizglasavanju ove odluke, odbornici SDP su principijelno izostali tvrdeći da je njihovo odsustvo zapravo samo nastavak započetih procesa mijenjanja sistema iznutra, koji se najbolje mijenja na lokalnom nivou.

Građani Budve, tačnije Duckley Gardena su već počeli da rade na novim natpisima, ne uzrujavajući se vidno. Za jednog stanovnika Starog grada, koji je želio da ostane anoniman – najveći problem je u ovom trenutku dodatni trošak oko zamjene registarskih tablica.

Savjet za izmjenu naziva grada je odlučio da ponove pozove istaknutog dizajnera posuđa i plastičnih stolica Karima Rašida da uklopi vizuelni identitet sa novim nazivom.

Podsjećanja radi, Rašid je već jednom uspješno vizuelno identifikovao zidine Starog grada, izbušivši u njima preko hiljadu klinova kako bi se ljubičasto bijele cijevi koje liče na upotrebljene kondome (simbolika grada) okačili cijelom dužinom drevne fortifikacije.