Ministar Konjević – Bombe nisu narušavanje Ustavnog poretka!

Povodom sve učestalijih bombaških napada u Podgorici, oglasio se nešto brže nego inače Ministar Unutrašnjih poslova Raško Konjević.


Na konferenciji za novinare izjavio je da nije čuo nikakve eksplozije, iako živi u blizini te da je vjerovatno sve to izmišljotina neprijatelja države. Pustivši patriotsku suzu rale je poručio da će se MUP, SAJ, i sve ostale jedinice uključujući i carinike angažovati da razularenu hulju oćera doma.

- Ne postoji količina suzavca koja je dovoljna da tu naoružanu bandu rašćeramo doma, te smo nabavili nove kontigente. Naš Premijer mora da ima miran san, čeka ga pozivnica za NATO, to je ogroman pritisak, a i ti takozvani lideri opozicije bi mogli da promijene frizera. Vidite kako me je Lekić poslušao. Sada se i on češlja kao Ranko.

Na pitanje novinara da je tema ipak bombaški napad, Konjević je odgovorio:

- Bombe kao takve ne narušavaju Ustavni poredak, i nisu opasne za državu. Opasni su oni koju duvaju u pištaljke proizvode ogromnu količinu buke koja nije zdrava. Zatim ono okupljanje, vidjeli ste koliko su baklji zapalili- doduše pljevljacima nastanjenim u Podgorici to sigurno ne smeta, ali ima ljudi kojima smeta. Bombaški napadi dakle ne ugrožavaju bezbjednost kao što mi ne ugrožavamo bezbjednost samih bombaša. Dok god ih ne dirate, garantujem vam da se ni vama neće ništa dogoditi. – poručio je Konjević, i oduvao nestašan čuperak koji mu je zaklonio oko.