Spriječen sukob unutar Poslaničkog kluba DPS

Prema nezvaničnim izvorima iz DPS-a danas je na sjednici Poslaničkog kluba spriječena eskalacija verbalnog sukoba u kom su učestvovali Obrad Mišo Stanišić i Marta Šćepanović. Naime, njih dvoje su se sukobili oko toga ko više i sa više žara brani Predsjednika DPS i aktuelnog Premijera Mila Đukanovića.


 

Kako naš izvor navodi Obrad Mišo Stanišić je koleginici zamjerio što se u njenim odbranama Predsjednika više ne osjeća ona žar koja ju je krasila na početku mandata:

Morate koleginice Marta, malo više da se potrudite u svojim odbranama Njega. Nemojte da popuštamo sad pred istorijski događaj koji nas očekuje 1. decembra, a i izborna će godina pa Vam se valja potruditi za novi mandat. Nije to lako osvojiti ponovo što Vi najbolje znate.  -insinuirajući na izborni poraz koji je DPS doživio u Kolašinu. Ova opaska je oštro pogodila poslanicu Šćepanović što je ona uzvratila riječima:

"a bih zamolila kolegu Stanišića da me ne vrijeđa i da ne proziva jer ja svu sebe dajem u odbrani lika i djela premijera i za to mi ne treba pomoć onih koji su van ovih prostorija i nalaze se u selima u okolini Mojkovca. Doduše u moj Kolašin se makar svraća jer imamo što ponuditi, a ne prolazi kao pored Mojkovca.  aludirajući na Podbišće i takozvani Mojkovački klan.

Ove riječi su izazvale burnu reakciju poslanika Stanišića pa je predsjedavajući Milutin Simović dao pauzu apelujući na sve poslanike da treba da spuste tenzije jer je "Crna Gora pred vratima NATO i da ne treba izazivati krizu ili, ne daj bože, podjelu unutar najjače partije u regionu."