Đačić: U interesu građana je da sve ostane isto

Iako iz nevladinog sektora godinama upozoravaju na povećano prisustvo PM čestica u vazduhu u opštini Pljevlja predsjednik te najsjevernije crnogorske Opštine ne vidi u čemu je problem. Mirko Đačić je u razgovoru za portal mozakUbi.me izjavio da nerješavanje postojećeg problema je i biće u interesu građana.


 

“Ne vidim u čemu je problem? Vazduh u Pljevljima je već 30 godina ovakav i niko se nije do skoro bunio. Sad su se našle neke nevladine organizacije da, zarad projekata i grantova, dižu galamu a sve to na štetu građana Pljevalja.“ – istakao je Đačić.

Na pitanje našeg novinara kako to misli da povećana količina PM čestica koje su, između ostalog i kancerogene, ne prestavlja problem on je izjavio sledeće

“Tako brate, fino! Naš narod je navikao na ove čestice i ovaj vazduh. Sad kad bismo mi riješili taj problem, kako navode ove nekakve NVO, građani bi mogli da osjette posledice po svoje zdravlje jer tolika količina čistog vazduza i kiseonika nije dobra za njihovo zdravlje. Uostalim kad se pretjera sa količinom tih nekakvih čestica dune vjetar i sve to rašćera i sve bude u redu. Opet kažem ne vidim što je problem.“ - naglasio je Đačić.

U svom daljem izlaganju istakao je da će se odmah nakon 1. decembra i dobijanja pozivnice za NATO povećati interesovanje strateških investitora za građnju drugog bloka Termoelektrane što će umnogome poboljšati stanje u Opštini.

“Znate i sami da je NATO garant sigurnosti i stabilnosti, što je glavni preduslov za gradnju jednog takvog giganta. Kada kosmička pravda bude zadovoljena i Pljevljima će da svane plavo nebo i svijetlo sunce! Uostalom većina Pljevljaka diše čist vazduh jer su ionako mahom u Podgorici ili Beogradu. Znate i sami koja je najduža jednosmjerna ulica u Crnoj Gori! Hahahahah“ šalom je Đačić završio razgovor.