Kavarić: Vlada odlučila da naplati porez podstanarima

Podgorica (mozakUbime) - Pošto Vlada Crne Gore ne može dići novi kredit od 100 miliona evra za kupovinu vojnog radara i za dva jeftina helikoptera, odlučila je da nabavi pare tako što će stisnuti naplatu poreza od podstanara.

Nakon kraće petominutne sjednice ministar ekonomije dr Vladimir Kavarić je izjavio - "Nakon dugog zasjedanja donijeli smo nimalo lake odluke. Pošto nam nijedna normalna banka ne daje nove kredite, odlučili smo da nabavimo pare za kupovinu vojnog radara i dva helikoptera od Amerikanaca za pare koje ćemo da naplatimo podstanarima u Crnoj Gori"

Pa molim vas, šta je važnije: da narod ima ljeba jest ili da od Amerike kupimo jako skupu opremu?

Na pitanje novinara "A ko nema da plati?" mozakUbime ekipe Kavarić je odgovorio - "Ko nema da plati, daćemo mu šatore koje smo od DF-a zaplijenili. Pa molim vas, šta je važnije: da narod ima ljeba jest ili da od Amerike kupimo jako skupu opremu?"

Zašto ne kupite Kanader za gašenje požara ili helikopter za spasilačku službu? - "Mi imamo privatne aviJone za naše porodice i ljubavnice. Njima i u trgovinu a kamoli što ozbiljnije. Idemo napred, nama to ne treba."

Izvor slike © https://www.pexels.com/u/chaikong2511/