Ekskluzivno: intervju sa Jelkom Karcinom

Podgorica (mozakUbime) - Pošto rijetko koji ambasador pri NATO-u zna đe je Makedonija (Crna Gora) zadatak o veoma važnoj borbi da mi pristupimo NATO snagama su povjerili ambasadoru iz Slovenije pri NATO -u Jelku.

Jelko je jedan od dušebrižnika koji prosto voli Crnu Goru uz duž i poprijeko. Još se davno zaljubio u pristalice Miloševićeve politike i počinjenih zločina. Jelko, koji je na pozicijama skoro isto koliko i naš Milo Đukanović, nas uvjerava da je moć naše velelepne armije veoma bitna za odbranu članica NATO zemalja i da će nam BDP i potrošnja za vojsku biti manja.

Da li je tačno da ste vi vječiti foteljaš i uhljeb?

Osim što sam bio na državnim i sličnim poslovima od 1981 do 1993, i od 1993 do danas, ne bi rekao da sam foteljaš. Fotelje bi trebale dobiti ime po meni, ali sam zadovoljan i izrazom "Jelkice" jer bez prestanka vise gdje god da ih okačite.

Nekad ste osuđivali Milošević - Đukanović i politiku i rat. Kako to da danas blisko sarađujete sa Milom? Da je Slobo živ, da li biste sarađivali sa njim?

Jesam. Bio sam jedan od najglasnijih. Danas je već drugačija stvar znate, što bi kod nas u Sloveniji rekli "cash-for-laws". Da, naravno da bi sarađivao i sa tim ratnim zločincem. Pa jesam ja Jelko ili nisam!?

Jelko, kako to da ste se botili za slobodu medija u Makedoniji a kod nas se niste dotakli te teme?

Ne razumijete se u visoku politiku. Danas je već drugačija stvar znate, što bi kod nas u Sloveniji rekli "cash-for-laws".

Jelko, koji ćeš ti moj Kacin odje? Što ti je?

To je jako lično pitanje ali ću da vam odgovorim. Nema toga ko vas je više volio od mene. Pogotovo od rata u Sloveniji. Čast mi je da vam uvalim Kacin pa makar i Mila podržao.