Dilema, trilema: Igor, Peđa, Milica ili Nebojša

Podgorica (mozakUbime) - Nakon što je čuveni crnogorski pisac Igor Lukšić doživio ispraćaj kakav se ne pamti od 1918, Majlo d Prvi je ostao u nedoumici koga da pozove da popuni mjesto ministra Vanjskih poslova i Evropskih integracija.

- Ako želimo da nastavimo liderskim putem, treba da odaberemo mlade, stručne i nadasve nekompromitovane kadrove- saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade CG.
Neka od imena koja se spominju su Predrag Bošković, Milica Pejanović Đurišić, Nebojša never heard of Kaluđerović.

Upućeni tvrde da je Bošković možda najbolje rješenje jer je mlad, stručnost je dokazao na više pozicija gradeći brižljivo karijeru korak po korak. Naročito se istakao u gardi Belih orlova te je to svakako jedan od velikih pluseva koje ovaj mladi, multifunkcionalni DPS kadar ima.

Milica Pejanović Đurišić je svakako mlada, i svakako provjerena. Rado viđena na mjestu Mila ili Filipa te je sa druge strane vrlo nezgodan kandidat. Najbolje se dokazala kao profesor na Univerzitetu na kom već deceniju i po ne predaje ( ako ne i više).

Nebojša Kaluđerović je nekada vodio MVPEI ali ne treba odbaciti ni Azru Jasavić, koja je tek počela karijeru u DPS, a nije za odbaciti ni mlađani i vazda upotrebljivi Novak Kilibarda.

Kako stvari stoje, težak izbor je pred našim Majlom Prvim Đukanovićem. Međutim, kako nam i unutrašnju i spoljnu politiku kroje strane ambasade, najoptimalnije rješenje je da se o istom trošku angažuje službenik sa prijemnice neke od njih. Ali o trošku njihovih a ne naših građana.