Ringe ringe raja, došla Ujehara, pa pronašla sporazumčić

Podgorica (mozakUbime) - Ambasadorka SAD Margaret Uehara prisustvovala je čudnom događaju u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore. Naime lideri parlamentarnih partija koje učestvuju u pregovorima za prevazilaženje političke krize i organizaciju fer izbora su, držeći se za ručice, oko stola igrali Ringe, ringe raja!

Konce u svojim rukama, kao i glavne poteze ove popularne dječje igrice držao je neprikosnoveni Milo Đukanović koji je svaki potez vukao tako da izbjegne ispadanje Radojke Rutović iz igre, što je glavni adut opozicije za odnošenje važna tri boda u ovoj igri. Nakon što se Žarko Rakčević lider GP URA pobunio i rekao da Đukanović vuče nefer poteze kako bi Rutovićka ostala na čelnoj poziciji, i za svoju pobunu dobio podršku Starine Ćakija Lekića i Ranka dMen Krivokapića, Margaret Uehara je morala da umiješa svoje prste u konce koje je naoko kontrolisao Đukanović.

“Nije baš prikladno da se strani ambasadori miješaju u unutrašnje stvari jedne malene egzotične, stasite i neovisne zemlje, ali ako već ne predstavlja problem da finansiramo vaše dječje igrice onda je red i da vas upoznamo sa pravilima koja važe kod nas u razvijenoj demokratiji. Ne bismo se mi miješali ali jednostavno kad su dječja prava u pitanju moramo. Evo neću ja direktno uticati već konce prepuštam Dušku od Podbišća da on upravlja dok ga ja navodim.”

Portal mozakUbi.me iz pouzdanih i vrlo kredibilnih izvora pregovaračkog tima saznaje da su se učesnici skupštinskog posijela dogovorili da sa “Ringe, ringe raja” pređu na igru “Širi, širi vezeni peškiri”.

Izvor slike © commons.wikimedia.org/wiki/User:Effeietsanders