Milo odlučio da obiđe primorje i pozdravi primorce

Raj (mozakUbime) - Nakon višemjesečne pauze, njegovo vrhovno božanstvo Milo uputio se na jedan nadasve kvalitetan obilazak primorja. Poznat kao Milo Čudotvorac, on je uspješno dodirom ruke stvarao parkinge i snagom mentalnih poruka pretvarao gradove u Boki u Monako. Naročito su bili prezadovoljni stanovnici Herceg Novog.

Oduševljeni stanjem u kom se nalazi njihov grad, oni su masovono izašli na ulice kako bi dočekali Čudotvorca, neprekidno ponavljajući mantru Monako. Iako je kralj Boro bio tvorac čuvene kovanice ' Mi znamo kako Crna Gora ka Monako', oduševljene pristalice su zanemarile trenutno stanje i mahom cjelivale ponuđenu ruku.

- Znate kako – rekao je jedan od oduševljenih građana- za vrijeme Austrougara smo dobili puteve, škole i prve hotele ali to nije ništa pri činjenici da danas nemamo ni jedan hotel , a čvrsto vjerujemo da smo već Monako!

No tu nije bio kraj. Čudotvorac je uspio da ubijedi okupljene da oni zaista dobro žive. Posebno dobro žive u Budvi, i da treba samo da zatvore oči i vjeruju da će im četiri plate biti uplaćene – i da će snaga vjere odmah početi da radi. To je imalo efekta, te su se na kratko okupljeni ispred opštine razišli čvrsto vjerujući. Naravno, nije im prvi put pa im je bilo lakše.

Izvor slike © arhiva