Marković ministrima uručio Bonton

Podgorica, Karađorđeva (mozakUbime) - Tek ustoličeni premijer Duško Marković je novim ministrima poručio da se ljepše ponašaju i po mogućnosti poštuju zakon. Ipak, zamolio ih je da ukoliko baš moraju da krše zakon to rade tako da ih niko ne uhvati, iako će on to znati jer je on čovjek koji sve zna.

- Ako je neko pomislio da je prva sjednica 41. Vlade Crne Gore bila svečanog karaktera - vara se! Imao sam ozbiljne razgovore sa svim ministrima, a sa nekima sam morao da imam i vanrednu nastavu u svom kabinetu. Mora se tako sa njima jer su ovi prošli bili mnogo bahati. Neće se više plaćati ručkovi a da mene ne zovu. - naglasio je Marković

Na pitanje da li su novi ministri dobili i instrukcije kako da razgovaraju sa novinarima Marković je bio decidan

- Normalno da jesu. Rečeno im je da su novinari naši prijatelji. Dobro ne baš svi, jer se to ne odnosi na novinare Vijesti i one dvije novinarke iz Monitora jer nam oni ruše koncept idealne države u kojoj samo što euri ne padaju sa neba. Dakle naši prijatelji su iz Dnevnih novina, mada su one pod mojim protektoratom, Pinka koji je Milov i Javnog servisa odakle crpimo mlade poslanike.

Na kraju sjednice Marković je svečano novim ministrima uručio prigodan poklon u vidi Bontona i još nekih zapakovanih drangulija. Ipak, kao ozbiljan portal, saznali smo da su "zapakovane drangulije" u stvari CD sa izvodima iz biografija svakog od ministara koji simbolično nosi naziv "Znam što ste činjeli lani"