Nije izglasan zakon a Laković-Drašković zeza sudije i tužioce

Podgorica (mozakUbime) - Generalna direktorka Direktorata za pravosuđe Ministarstva pravde Marijana Laković-Drašković je prije izglasavanja zakona o zabrani dijela slobode govora, koji se odnosti na sudije i tužioce, šaljivo poručila da oni imaju autoritet.

Vorm protiv Austrije, Šel protiv Kenije i Čaj protiv Gripe su, znate svi, siguran znak da nešto treba promijeniti i ograničiti slobodu govora. Recimo da ste otvarali danas usta i govorili slobodno a onda vam uleti influenca gripe, koja je iz Vorma preko Austrije dolećela pravo vama u usta. To se mora zaustaviti jer je praksa da ne otvarate usta ako nećete da se prehladite. A to opet nije zaustavljanje slobode govora, to je samo držanje jezika za zubima.

Sudije su perfektne i kad griješe i kad lupaju gluposti - zasmijava nas Marijana Laković-Drašković - i objašnjava nam kako u jednoj državi u Africi sudije gledaju kao Bogove. Stoga, novi zakon treba da pomogne Demokratskoj partiji socijalista (DPS) da vlada zauvjek iako gubi opštinu po opštinu.

Vlada Crne Gore je poručila:

Sa primjenom novog zakona, svake Neđelje će na Trgu nezavisnosti biti organizovano spaljivanje knjiga - od 10h do 17h. Morat će se spaliti svaka knjiga koja u sebi ima elemente podrivanja autoriteta sudija i tužioca. Za početak, očekujemo da svako ko ima kopiju knjige autora Franc Kafke, da preda zabranjeno djelo redarima na trgu. Redari će se prepoznavati po crnim uniformama a oni koji ne budu blagovremeno, tj. odmah predavali knjige i materijale, moraće da nose žute trake oko ruke.

Izvor slike © Arhiva