Rade Marić uvodi let Pozitivna - HGI

Tivat (mozakUbime) – Prvi potez Radovana Rada Marića na čelu Aerodroma u Tivtu biće uvođenje avio-linije u jednom smjeru iz njegove bivše Pozitivne Crne Gore do njegove nove partije Hrvatske građanske inicijative (HGI). Nakon što je prethodne godine napustio Pozitivnu Crnu Goru, koja se nakon astronomskog uzleta i leta slavodobitno našla u vlasti, Marić nije htio da se odrekne principa i našao se u sigurnom sletu na tivastkom aerdromu.

„Nakon što je Pozitivna loše prošla na posljednjim izborima, tamo više nije bilo uslova za normalan život. Dok su svi nakon spasonosnog uzleta (za DPS) bili trajno prizemljeni, imao sam tu sreću da sam u vojsci bio pilot i poznavao sam tehnike uzleta i preleta. Poučen svojim letačkim iskustvom odmah sam preletio na prvo slobodno mjesto (u HGI), što dalje od onog jada i muke koja nas je snašla. Obećao sam svojim kolegama i prijateljima da ću se vratiti po njih i izvući ih“, kazao je Marić.

Kako je pokazao da je takav let, ne samo moguć, nego i isplativ, kako za tivatsku zračnu luku, tako i za pozitivce-preletače, odlučio je da uvede novu liniju i ponudi jadnima šansu za bolji život, a Hgi-u za bolji posao.

„Letovi će se obavljati jednom nakon izbora. Pozitivci će letjeti samo u jednom pravcu, jer nemaju čemu da se vrate, a cijena karata je povoljna – obraz i dostojanstvo. Očekujemo da će u toku predizborne kampanje u prodaji biti promotvine i znatno povoljnije karte, koje se mogu kupiti samo za dostojanstvo, obraza bez“, kazao je Marić.

Tvrdi da je zadovoljan uvođenjem nove linije, koju nudi samo tivatski aerodrom, a ubrzo očekuje i avio - povezivanje sa SNP-om, ali nije želio da otkriva detalje, jer su pregovori u toku.

Izvor slike © pozitivna