MozakUbime sa Časlavom Vešovićem na kafi

Podgorica, Njegoševa (mozakUbime) - Za naš prvi neobavezni intervju smo odlučili da izaberemo jednog od direktora Javnih preduzeća. Uslov je bio da bude neko i nešto, tj. poznat kao ekspert i po izdavačkoj literaturi.

Dobar dan Časlave, kako se zovete?

To je znate, interesantna priča. Kad sam se rodio kao dijete znate, jedan od roditelja mene jeste uzeo u ruke, protrljao po stomaku i rekao onako u žargonu "Časlave Časlave". Od tada me zovu Časlave.

U javnosti se malo priča o vašim kapitalnim djelima ""Koncept smart card i njena primjena u zdravstvu" i " Smart kartica u zdravstvenom sistemu Crne Gore". U čemu je razlika između prvog i ovog drugog?

To je isto interesantna priča znate. Moja kapitalna djela objašnjavaju kako se na engleskom kaže kartica sa kojom se otključavaju vrata a na koju mogu da stanu i drugi podaci osim broja sobe. Razlika između prvog i drugog veoma cijenjenog naučnog djela je ta što prvi govori o o primjeni u zdrastvu, dok drugi govori o primjeni u zdrastvenom sistemu.

Nama nije jasno koja je razlika između zdrastva i zdrastvenog sistema?

Velika znate. Kad kažem zdrastvo, podrazumjevam da korisnici zdrastva koriste te kartice, dok pod zdrastvenim sistemom korisnici zdrastvenog sistema.

Vidimo da uvijek pratite modu, da ste uvijek moderno obučeni. Postoji neki poseban brend?

Pa da, znate, mora se. Strane investicije i ljubav prema Crnoj Gori nemaju cijenu. Pratim modu, zapravo pratim sve što mi gazda radi. Za sada nemam para za skupe satove ali imam neke najave da će brzo i do toga doći.

Izvor slike © kaboompics.com/one_foto/566/coffee-magazine