Ljekar iz KCCG optužen da je previše savjesno liječio pacijenta!

Nakon višemjesečne istrage, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Zdravka N., ljekara hirurga, zaposelnog u Klinickom centru Crne Gore, kojom ga tereti za previše savjesno liječenje pacijenta.


 

Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Podgorici koji ju je potvrdio prije dva dana, a prema njenim navodima, Zdravko N. je u dva navrata, krajem 2013. i sredinom 2014, izvšio dva operativna zahvata u trajanju od 5 i više sati, koje su oštećenom pacijentu uveliko produžile život. Ljekar je pacijentu K.V. (68) iz Podgorice zakazao i odradio par operativnih tretmana koje su imale za cilj da produže život oštećenog i poboljšaju njegov kvalitet života. K.V. nije pristao na tu vrstu operacije jer je u CKB banci imao hipotekarni kredit na 23 godine koji više nije želio da vraća, a ovako mu je ljekar samo produžio agoniju.

“Pacijent se iznervirao, otišao je u tužilaštvo i policiju i prijavio ga” - otkriva naš izvor iz istrage. Dr Borko Joksimović iz organizacije Doktori za zdravlje kaže za naš portal da je previše savjesno liječenje u zdravstvu generalno ogroman problem.

"Ukoliko je ovo tačno, to je samo odraz još jednog pretjeranog poštovanja Hipokratove zakletve i koja je najveće zlo našeg zdravstva. S druge strane, postoji mogućnost i da je ovom doktoru možda namješteno, jer su namještaljke ovog tipa postale vrlo atraktivna metoda kad neko nekog poželi da skloni." - kaže dr Joksimović.

Uprava KCCG juče nije željela da komentariše slučaj.

autor: Boris Maslovski

Izvor slike © cdm.me