Emirati poklanjaju žirove za najsiromašnije

Abu Dala (mozakUbime) - Mjesec urmi počinje Vlada Crne Gore je izrazila neizmjernu zahvalnost ambasadi UAE na više nego velikodušnoj donaciji od 3000 kg urmi Crvenom krstu Crne Gore, i zauzvrat odmah poslala odgovarajući paket u UAE.

Kako se navodi u saopštenju Vladinog biroa za odnose sa javnošću, oni smatraju da će žir za ishranu tovnih prasadi UAE značiti taman koliko i urme socijalno ugroženom stanovništvu: - Urme su jako skupe. I naravno, zato što su toliko skupe niko ne može da ih kupi. Mislimo može ali to nije tema.

Svakako će ovo postati vrlo brzo mjesec pravljenja urmašica – za koje ne trebaju urme ali će ih sada biti i sa urmama. – navodi se u saopštenju, kao i uvijek jasno i bez greške napisanom.

Kako su naveli u Crvenom krstu MNE , prva isporuka od 3000 kg žirova za ishranu prasadi biće poslata već danas, i biće distribuirana socijalno ugroženom stanovništvu UAE koje se bavi uzgojem tovnih prasića, jer je to ističu u svom saopštenju vjerovatno najpotrebnije u tom dijelu svijeta.